Catering dietetyczny bez glutenu i laktozy

catering dietetyczny bez glutenu i laktozy

W niektórych przypadkach wskazane jest wykluczenie ze swojego żywienia glutenu oraz laktozy. Znaleźć można je w niektórych zbożach — na przykład w pszenicy, jęczmieniu i życie. Z tego też powodu wiele osób decyduje się na catering dietetyczny bez glutenu i laktozy. Przekonaj się, jak wygląda takie rozwiązanie!

Catering dietetyczny bez glutenu i laktozy — jak wygląda?

Catering dietetyczny składający się z posiłków, z których wykluczone zostały gluten oraz laktoza, opiera się na bezglutenowych zbożach, warzywach, a także owocach. Źródłem białka są w takim przypadku:

  • ryby,
  • rośliny strączkowe,
  • mięso.

Przy cateringu dietetycznym tego typu zapotrzebowanie na kwasy tłuszczowe jest pokrywane dzięki orzechom, olejom, a także nasionom. Z takiej formy diety pudełkowej skorzystać można w każdym regionie kraju. Dla przykładu catering dietetyczny Skierniewice, w którym nie uświadczysz glutenu oraz laktozy jest łatwo dostępny. 

Catering dietetyczny bez glutenu i laktozy zawiera posiłki, takie jak na przykład:

  • smoothie z awokado, szpinakiem i pomarańczą,
  • pierogi graham z bryndzą i czarnuszką,
  • kotlety z kalafiora z kaszą bulgur i dipem miętowym,
  • wegetariańskie gołąbki z kaszą i grzybami,
  • bądź też sałatkę z burakiem, twarogiem wędzonym i sosem vinegret.

Prawda, że brzmi apetycznie? Warto mieć również na uwadze, dla kogo catering dietetyczny bez glutenu i laktozy jest szczególnie wskazany?

Catering dietetyczny Skierniewice — dla kogo?

Catering dietetyczny Zgierz oraz catering w Skierniewicach to usługa przeznaczona dla osób z tego rejonu Polski, którym zależy na zdrowym żywieniu. Dzięki wykorzystaniu doświadczenia dietetyków oraz profesjonalizmowi i zaangażowaniu kucharzy możliwe jest dostarczenie najwyższej jakości dań wprost pod drzwi usługobiorców. Kto jednak decyduje się na catering dietetyczny bez glutenu i laktozy?

Przede wszystkim taka forma żywienia przyda się osobom, które zmagają się z nietolerancją tych substancji. Może być to spowodowane na przykład alergią. W niektórych przypadkach po spożyciu posiłku mlecznego pojawiają się bowiem na przykład wzdęcia, bóle brzucha, mdłości oraz wiatry. Wynika to z nierozłożonej laktozy, która ulega fermentacji w jelicie grubym. Z kolei osoby, które chorują na celiakię, również nie powinny spożywać posiłków z glutenem, gdyż ich układ immunologiczny reaguje wtedy, niszcząc własne tkanki. 

Podsumowując, jeśli decydujesz się na catering dietetyczny bez glutenu i laktozy, możesz spodziewać się lekkostrawnych posiłków, które dodadzą Ci energii, a jednocześnie będą naprawdę smaczne. Koniecznie zdecyduj się na taką dietę pudełkową, jeśli twój organizm nie toleruje którejś z tych substancji. W innych przypadkach również możesz spróbować takiego żywienia. Ogromna liczba osób na całym świecie doskonale się czuje, eliminując właśnie gluten oraz laktozę ze swojego żywienia. Pamiętaj jednak o tym, żeby zaufać renomowanym usługodawcom. Tylko wtedy masz gwarancję, że Twoje jedzenie jest naprawdę zdrowe. 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj